SANG OG MUSIKK I BARNEHAGEN - for ansatte i barnehagen

– er et pedagogisk musikkprogram for de voksne i barnehagen, som inspirerer og gir ny kunnskap til sangstunden med barna.

Til barnehagen:
Forestillingene ligger på samme sted som E-kurset Sang og musikk i barnehagen ligger idag, på denne siden.
Hvis du har glemt passordet, så klikk på den lille figuren øverst i høyre hjørne og bruk "rediger profil" for å lage et nytt passord. E-post adressen er den samme som Barnas Musikkteater bruker i kontakt med deg.


Bestill E-kurset og alle digitale forestillinger til barnehagen her og få faktura tilsendt.


Programmet består av 20 videofilmer
med instruksjon til hvordan pedagogen kan bygge opp musikkstunden i barnehagen, samt

14 studioproduserte lydfiler med kjente norske barnesanger som nedlastbare filer for barnehagen, som kan brukes i sangstunden – med og uten sang (vokal).


Videoserien inneholder et spekter innen musikalsk trening og lek med barn innen følgende tema:

Pust: grunnleggende informasjon om lungekapasitet, åndedrett, støtte i magemuskulatur. Språket holdes enkelt uten for mye musikk-terminologi, slik at alle kan bruke det.

Grunnleggende stemmetrening, med utgangspunkt i vokalene. En enkel vei til klingende lyd for pedagogen, og trening i hvordan ulike stemme-klanger produseres.

Grunnleggende rytmisk trening. Hvordan man kan arbeide rytmisk i barnegruppen, og lære barna å bruke kroppen og vokale lyder som rytmiske instrument.

Hvordan arbeide musikalsk i barnegruppen? En steg for steg introduksjon med bruk av de enkle norske barnesangene, og med en enkel melodibase som musikalsk støtte. Man trenger ikke spille et instrument.

• Nærværstrening i den musikalske samlingsstuden. Hvordan den voksne kan arbeide med oppmerksomt nærvær med barna, sammen med musikk.

Lydfiler: Synge-Med. Enkle lydfiler den voksne kan bruke sammen med barna som støtte til sangstunden.
For noen vil dette være krykker de bruker i begynnelsen og slipper etterhvert som musikk-samlingene med barna utvikler seg; for andre vil disse lydfilene være verktøyet de trenger for å kunne gjennomføre sangstunden.

Mange voksne er sjenert for å synge. Programmet «Sang og musikk i barnehagen» inviterer de voksne til å gå gjennom denne sjenansen i seg selv med enkle og effektfulle verktøy. Programmet er laget både for nybegynnere og for de som allerede har erfaring med sang og musikk i barnehagen, og vil fordype mer.

BESTILL E-KURSET TIL BARNEHAGEN HER og få faktura tilsendt.


Din instruktør


Sonia Loinsworth
Sonia Loinsworth

Sonia Loinsworth er gründer bak Barnas Musikkteater. Hun er sanger, komponist og kulturprodusent og har de siste 20 årene skapt et unikt musikalsk uttrykk i møtet mellom sang- og musikkformer fra mange deler av verdensmusikken.

Hun har gjennomført over åtte hundre konserter for barn i norske barnehager de siste par årene, og har en omfattende erfaring med hvordan sang og musikk fungerer best i interaksjon med små barn.

Sonia har gitt en lang rekke konserter i inn- og utland og har komponert meditativ musikk arrangert av Frode Fjellheim (Transjoik, Frozen), samt utgitt 4 CD-plater.

Hun er utdannet sanger fra University of Georgia, USA og innen Musikk Vitenskap fra NTNU i Trondheim. Sonia har en 3-årig utdannelse som mindfulness-instruktør fra SFAM, og trening innen vokalteknikk fra Complete Vocal Institute. Sonia har gitt konserter og undervist voksne i stemmearbeid, sang og mindfulness i Europa gjennom 15 år.


Kursets Innhold


  E-kurs: Sang og musikk i barnehagen. DEL 1. Introduksjon.
Tilgjengelig i dager
dager etter du melder deg inn
  Pusten
Tilgjengelig i dager
dager etter du melder deg inn
  Klangen i stemmen
Tilgjengelig i dager
dager etter du melder deg inn
  Oppmerksomt nærvær
Tilgjengelig i dager
dager etter du melder deg inn
  Syng med barna!
Tilgjengelig i dager
dager etter du melder deg inn
  Rytmisk lek
Tilgjengelig i dager
dager etter du melder deg inn
  Lydfiler - hjelp til sangstunden
Tilgjengelig i dager
dager etter du melder deg inn

Kom igang nå!