37v7ps2ntbcfwmxws3l3

SYNG MED BARNA - et kurs for foreldre

– lær sang og nærværstrening med barnet ditt i et pedagogisk og brukervennlig program

"Syng med barna" tilbyr en kombinasjon av sang og mindfulness-trening for deg som har barn.
Kurset tilbys til halv pris så lenge karantenen varer. Bruk tiden til å lære noe viktig og berikende for deg selv og barna.

Sang og musikk har mange effekter på oss mennesker, og virker svært gunstig på barns utvikling. Sang utløser “lykkehormoner” i hjernen og demper stress-hormonene. Den styrker følelsen av mestring, er effektfullt i språklæring, og styrker den delen av hjernen som brukes til å regulere impulshandling og kunne ta gode og reflekterte valg.
Nærvær uten distraksjon når du er sammen med barnet ditt (barna dine) er kanskje en av de største gavene du kan gi. Sangstunden er et godt sted å øve dette, som senere kan overføres til andre kontakt situasjoner.

Programmet «Syng med barna» inviterer deg til å gå komme i gang med enkle og effektfulle verktøy, og tilbyr sangerens verktøykasse for ikke-sangere, sammen med nærværstrening. Programmet er laget både for nybegynnere og for de som allerede har litt erfaring med sang og musikk, og vil lære mer.

Programmet består av 20 videofilmer med instruksjon til hvordan du får fin klang i din egen stemme, og hvordan du kan bruke sangerens verktøykasse til å lære og synge, og hvordan du synger med barnet ditt.

Det inneholder 14 studioproduserte lydfiler med kjente norske barnesanger som nedlastbare filer, med og uten sang (vokal) - som du kan bruke når du synger med barnet ditt.

Videoserien inneholder et spekter innen musikalsk trening og lek med barn innen følgende tema:

Pust: grunnleggende informasjon om lungekapasitet, åndedrett, støtte i magemuskulatur. Språket holdes enkelt uten for mye musikk-terminologi, slik at alle kan bruke det uansett tidligere erfaring.

Grunnleggende stemmetrening, med utgangspunkt i vokalene. En enkel vei til klingende sangstemme, og trening i hvordan ulike stemme-klanger produseres.

Grunnleggende rytmisk trening. Hvordan man kan arbeide rytmisk i barnegruppen, og lære barna å bruke kroppen og vokale lyder som rytmiske instrument.

Hvordan arbeide musikalsk med barn? En steg for steg introduksjon med bruk av de enkle norske barnesangene, og med en enkel melodibase som musikalsk støtte. Man trenger ikke spille et instrument.

• Nærværstrening og sang med barn. Hvordan du som voksen kan øve oppmerksomt nærvær med barna, sammen med musikk.

Lydfiler: Synge-Med. Enkle lydfiler du kan bruke sammen med barna som støtte til sangstunden.
For noen vil dette være krykker de bruker i begynnelsen og slipper etterhvert som musikk-samlingene med barna utvikler seg; for andre vil disse lydfilene være verktøyet de trenger for å kunne gjennomføre sangstunden.

Hva sier forskningen? Sang og musikk har mange effekter på oss mennesker. Sang utløser lykkehormoner i hjernen, styrker følelsen av mestring, er effektfullt i språklæring, og styrker den delen av hjernen som brukes til å dempe impulshandling og ta gode og reflekterte valg. Finn mer informasjon om forskningen i dette programmet.


Øvelse: nærvær med barnet ditt

Dette er en video fra kurset med eksempel på pedagogikken. Undervisningen er rolig og detaljert, med øvelsesvideoer tilhørende hvert enkelt tema. Du får tid til å øve deg i praksis, slik at du kan bruke det i møtet med barnet ditt senere. Nærvær uten distraksjon når du er sammen med barnet ditt (barna dine) er kanskje en av de største gavene du kan gi. Sangstunden er et godt sted å øve dette, som senere kan overføres til andre kontakt situasjoner.


Dette er en gave til deg og barnet ditt som vil vare i lang tid fremover.

  • Sang utløser endorfiner, såkalte “lykkehormoner” i hjernen
  • Sang demper stress-hormonet kortisol
  • Sang styrker følelsen av mestring og samspillet mellom foreldre og barn
  • Sang er en av de beste måtene for barn å lære norsk på
  • Sang beroliger og gir trygghet

Meld deg inn nå, og begynn med øvelsene allerede i dag. Du kommer langt med 10 minutter hver dag eller flere dager per uke.

Kom igang nå!Din instruktør


Sonia Loinsworth
Sonia Loinsworth

Sonia Loinsworth er gründer bak Barnas Musikkteater. Hun er sanger, komponist og kulturprodusent og har de siste 20 årene skapt et unikt musikalsk uttrykk i møtet mellom sang- og musikkformer fra mange deler av verdensmusikken.

Hun har gjennomført over åtte hundre konserter for barn i norske barnehager de siste par årene, og har en omfattende erfaring med hvordan sang og musikk fungerer best i interaksjon med små barn.

Sonia har gitt en lang rekke konserter i inn- og utland og har komponert meditativ musikk arrangert av Frode Fjellheim (Transjoik, Frozen), samt utgitt 4 CD-plater.

Hun er utdannet sanger fra University of Georgia, USA og innen Musikk Vitenskap fra NTNU i Trondheim. Sonia har en 3-årig utdannelse som mindfulness-instruktør fra SFAM, og trening innen vokalteknikk fra Complete Vocal Institute. Sonia har gitt konserter og undervist voksne i stemmearbeid, sang og mindfulness i Europa gjennom 15 år.Kurset er bygget opp i seksjoner for hvert tema.
Du kommer langt med 15 minutter hver dag, og litt øving ofte fungerer bedre enn alt-på-en-gang.

Kursets Innhold


  Introduksjon
Tilgjengelig i dager
dager etter du melder deg inn
  Pusten
Tilgjengelig i dager
dager etter du melder deg inn
  Klangen i stemmen
Tilgjengelig i dager
dager etter du melder deg inn
  Syng med barn!
Tilgjengelig i dager
dager etter du melder deg inn
  Lydfiler - hjelp til sangstunden
Tilgjengelig i dager
dager etter du melder deg inn
  Rytmisk lek
Tilgjengelig i dager
dager etter du melder deg inn
  Beroligende musikk for barna
Tilgjengelig i dager
dager etter du melder deg inn
  Artikler om sang og musikk med barn
Tilgjengelig i dager
dager etter du melder deg inn

Kom igang nå!